Vereniging - Activiteiten - C.V. De Bellebloazers - Prins Ron II & Prinses Ellen

C.V. De Bellebloazers Rijkevoort

Prins Ron II & Prinses Ellen

Vereniging - Activiteiten

Pronkzittingen

Tijdens de zittingsavonden ziet u wat de Blubberdamse artiesten allemaal in hun mars hebben. Deze avonden worden gevuld met buuts, zang, dans en dit alles met een vleugje dorpspolitiek.

Bij de jeugdpronkzitting kunt u beleven hoe de jeugd van Blubberdam op het toneel van de Poel hun kunsten laat zien. Zij brengen stukjes ten tonele in alle genres, zang, dans, buuts en ga zo maar door.

Optocht

Een traditioneel onderdeel van de carnaval is de optocht. Deze wordt dit jaar gehouden op zondag 11 februari. De aanvang van de optocht is om 15:00 uur vanaf het Meester van de Bergplein. Aanmeldingen voor deelname kan via een email naar optocht@debellebloazers.nl. Geef bij je aanmelding aan of het gaat om een wagen, loopgroep of eenling. Na afloop van de optocht is er in de poel weer het jaarlijkse carnavalsbal met de prijsuitreiking van de optocht en de posteractie uit de carnavalskrant.

Op wie liekte gij mit carnaval-bal

Een jaarlijks terugkomende happening op carnavals zaterdag. Groepen, eenlingen, duo`s en ga zo maar door komen in diverse thema`s naar het cafe. Ze worden beoordeeld op orginaliteit en creativiteit.

Biercantus

Vanaf 2017 organiseren wij op dinsdag met carnaval de Biercantus. Voor diegene die niet weten wat het inhoud: een Biercantus is een zang- en drinkfestijn met als hoofdbedoeling verbroedering aan de hand van samenzang en het delen van een glas. Goed kunnen zingen is meegenomen, maar absoluut niet noodzakelijk om aan de cantus mee te doen. Het geheel en vooral de sfeer die tijdens een cantus ontstaat is moeilijk te omschrijven. Gewoon een keer meedoen en meemaken is het advies.

De Biercantus wordt gehouden in Dorpshuis de Poel en begint om 14.00 uur. Deelname is vanaf 18 jaar, maar komen kijken mag vanaf elke leeftijd. Deelname aan dit gezellige zangfestijn kost € 22,- voor leden; niet-leden betalen € 25,-. Hiervoor krijg je tijdens de duur van de Biercantus (plusminus 3 uur) voldoende bier uit een pul en wijn uit een wijnglas. Frisdrinkers kunnen ook deelnemen; zij krijgen hun drank in een frisglas. Voor frisdrinkers zijn de kosten € 20,- voor leden; niet-leden betalen € 23,-.

Aanmelden doe je via cantus@debellebloazers.nl. Zet in de mail met hoeveel personen je wilt deelnemen en wat de personen willen drinken. Als je vragen hebt over de biercantus kan je die ook via dit mailadres sturen.

Na de cantus zullen we naar Groentjes gaan voor het "We vatte d’r nog enne dan-bal". Tijdens dit feest zullen we na genieten met zang en dans en afscheid nemen van het jeugdprinsenpaar en het prinsenpaar. Een mooie gelegenheid om de carnaval af te sluiten.